dilluns, 12 de juliol del 2010

En territori de tortuga mediterrània

Una de les escapades d'aquest estiu ha estat en terres de l'Alt Empordà, on amb l'ajut de l'Albert Lozano i en Toni Aparizio (mercy nois per compartir aquestes aventures) ha estat per poder contemplar algun exemplar de l'última població silvestre de Tortuga mediterrània (Testudo hermanni) de la península, ja que la resta de terres tortugueres actuals són fruit de reintroduccions recents d'exemplars nascuts en captivitat dels progenitors d'aquesta població que, com tots podreu entendre, per motius de seguretat i de protecció d'aquests animals, no penso detallar-ne més la seva ubicació.

La visita de la zona es interessant doncs és alhora àrea d'alimentació i de cria, cosa que ho delatava els nombrosos nius expoliats per oportunistes com poden ser garses, mustèlids, guineus...per poder-les veure es va haver de matinar molt per aconseguir divisar algun exemplar abans de que un excés de calor fés que els quelonis es refugiéssin dins esbarzers o causi per tant , impossibles de detectar.

Després d'una bona rastrejada, vam poder localitzar tant sols una femella adulta amb una petita malformació a la part frontal de la closca, i que estava a punt d'amagar-se als esbarzers per evitan la calor que ja començava a fer-se notòria.


El gaig (Garrulus glandarius) una de les aus que es podien veure també pel parc. Aquest exemplar es va deixar apropar molt en un antic safareig, ara ornamental, per poder saciar la set.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada