dissabte, 8 de maig del 2010

Marenostrum Tarraco II



La Saga continua a ultramar agafant l'última sortida d'aus marines de la temporada primavera 2010 del GEPEC a Tarragona.
A part dels companys de sempre de Depana i Delta del Llobregat ( Albert Lozano, Raúl Bastida...) avui també s'han unit a la tripulació la meva mare i tres amics de la universitat!!! La Laura Tous, en Javi Mendoza, i l'Andrés Garcia.

Tot i la previsió de pluges a tot el territori ha fet un dia de nassos!!! i hem pogut gaudir de les gavines corses (Larus audouinii), capnegres (Larus melanocephalus) i rialleres (Chroicocephalus ridibundus), gavians argentats (Larus michaelis), xatracs comuns (Sterna hirundo) i becllargs (Sterna sandvicensis), baldrigues mediterrània (Puffinus yelkouan) i balear (Puffinus mauretanicus), un juvenil de mascarell (Morus bassanus), l'ocell de tempesta (Hydrobates pelagicus), i diversos paràsits cuaamples (Stercorarius pomarinus).

Maniobres vertiginoses d'un xatrac becllarg (Sterna sandvicensis) que es llença a pescar de cap per avall.



Les bardrigues balears (Puffinus mauretanicus) no van faltar a la trobada des de bon principi

El pirata dels mars, el paràsit cuaample (Stercorarius pomarinus) espera que les aus marines pesquin per després poder-lis robar el botí.







Instans de pesca de baldriga balear (Puffinus mauretanicus)



Paràsit cuaample (Stercorarius pomarinus) a l'atac.





Xatrac comú (Sterna hirundo) en maniobres de pesca.



L'elegant gavina corsa (Larus audouinii)





El petit ocell de tempesta (Hydrobates pelagicus) la més petita de les aus marines del nostre litoral, es va resistir fins al final

A la tornada ens han sorprès una flota de peixos lluna (Mola mola) que demanaven atenció sanitària a les aus perquè els alliberin de molestos paràsits... o senzillament de gaudir una estoneta del magnífic sol que feia.


Prenent el solet

El equipo UdG a Tarragona! D'esquera a dreta: Javi Mendoza, Laura Tous, Sergi Torné ( er menda) i Andrés Garcia

1 comentari: