dimecres, 10 de febrer del 2010

Gallocanta febrer 2010



Tornem a Gallocanta a veure la migració de les grues (Grus grus), encara que el fred rigorós d'aquest any n'ha fet disminuir el nombre (de 23000 de l'any passat a 4900 aquest any es nota) i el mal temps que ens ha acompanyat almenys els primers dies (pluja, vent, fred gèlid...)s'han fet notar en la fauna que estava molt esquerpa i dispersa o senzillament no sortien.






Ens ha extranyat veure un sol pioc salvatge (Otis tarda)a Bujaraloz caminant pels camps sembrats com "El llanero solitario" i no hem vist ni ganga (Pterocles alchata) ni alosa becuda (Chersophilus duponti) al planeron o a la lomaza de Belchite.



Molta rapinyaire si que hem vist, sobretot arpella vulgar (Circus aeruginosus)i pàl·lida (Circus cyaneus)), xoriguer (Falco tinnunculus) i milà reial (Milvus milvus), encara que també hem trobat voltor (Gyps fulvus), àguila daurada (Aquila chrysaetos) i esmerla (Falco columbarius). Cal destacar que per fi he pogut fotografira la Xurra (Pterocles orientalis). També hem visitat la llacuna de Candasnos on, a part de moltíssima arpella, hi havia gran quantitat d'anàtides com el xibec (Netta rufina), morell caproig (Aythia ferina) i de plomall (Aythia fuligula) entre altres...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada