dilluns, 4 de gener de 2010

Santoña: paradís hivernal (01,02,03 de gener de 2010)La meva escapada hivernal aquest cop ha estat a Santoña (Cantàbria) entre les grans ciutats de Bilbao i Santander.
Aquest petit poblet pesquer, dedicat a l'actualitat sobretot a la pesca del seitó per fer-ne les famoses anxoves del cantàbric, és un paradís hivernal per a moltes aus que defugen del fred del nord d'Europa. Les grans maresmes que hi han allà, junt amb les ries i les marees que creixen a bastants metres d'alçada en poc temps, en fan delícies d'enormes estols de limícoles, anàtids cabussons, calàbries, corbs marins, gavines...


El resultat d'aquesta excursió ha estat un balanç considerablement alt d'espècies que, per mi són de gran valor:
99 espècies diferents d'aus, de les quals, hi trobem 15 anàtides (algunes rares com el l'oca riallera grossa, l'oca de galta blanca, el morell xocolater, o l'ànec fosc), 18 limícoles (de les que destaca sobretot el territ fosc) i 8 rapinyaires (amb dos subespècies de falcó pelegrí: el "brookei" que és l'autòcton de la península, i el "calidus" que és molt més gran i prové del nord d'Europa)i alguna d'exòtica com l'ibis sagrat.
Realment és molt recomanable aquesta escapada al Cantàbric.
pd: he fet tres bimbos: la calàbria grossa(Gavia immer), el territ fosc (Calidris maritima) i la mallerenga de bigotis (Panurus biarmicus)

1 comentari: