Avui s’han presentat els resultats d’un projecte de conservació que, durant un any, ha dut a terme la Fundació CRAM: “Estudi sobre la Mortalitat de les Aus Marines per Interacció amb Cultius Aqüícoles i Possibles mesures de Mitigació”. Aquest estudi ha buscat identificar les espècies d’aus marines que queden atrapades a les xarxes que protegeixen els peixos de les gàbies dels cultius, així com treballar conjuntament amb el sector aqüícola per proposar una sèrie de mesures que minimitzin els efectes negatius de les explotacions sobre l’avifauna, mantenint el rendiment de l’explotació.
Per exposar aquests resultats, s’ha realitzat una jornada d’activitats que porta per títol: Un Mar de Biodiversitat. Explotació sostenible dels recursos naturals: la convivència del cultius aqüícoles amb la conservació d’aus marines. Una jornada que apart d’oferir diverses ponències sobre la interacció entre aus i cultius marins, ha promogut un col·loqui entre els diferents sectors implicats en l’aqüicultura. Amés, el títol també pertany a una exposició que s’ha inaugurat al finalitzar les conferències. Una mostra fotogràfica que reflexa la importància de l’activitat aqüícola, la biodiversitat d’aus marines i les bones pràctiques en el desenvolupament d’una aqüicultura sostenible. Les imatges il·lustren l’evolució del projecte desenvolupat per la Fundació CRAM.
Per descomptat que us explico tot això perquè jo he format part d'aquest estudi, i que bona part de la mostra fotogràfica que encara es pot veure a la Porta del Delta (Av. Verge de Montserrat, 77, el Prat de Llobregat) es meva.
Aquí us poso una representació. alguna ja us sonarà:
Tot això ha estat possible amb el El projecte Compte Enrere 2010.
Aquest projecte el duen a terme en un conveni de col·laboració de el Comitè Espanyol de la UICN i la Fundació CRAM que van signar el passat mes d’agost, i que s’executarà fins juny del proper any. Aquest projecte, que coordina el Comitè Espanyol de UICN gràcies a la col·laboració d’Obra Social Caja Madrid, té per objectiu actuar en cinc punts de la geografia espanyola amb actuacions que contribueixen a la preservació de la biodiversitat al nostre país.
Si voleu més informació: www.cram.org
Fotògraf amb algunes de les seves fotos (amor de padre)
Foto de l'equip aqua-pajarero. d'esquerra a dreta: Míriam Gutiérrez, Pablo Sánchez (qui duia a terme l'estudi) i er menda (Sergi Torné)
Bird gallery
Fa 10 anys
Felicitats Sergi!!! tira endavant i fes-te un lloc al CRAM. Dona-li records al Pablo de part meva quan el vegis ;)
ResponEliminaNahuel